MAKKELIJK BEREIKBAAR IN AMSTERDAM ZUID

Locatie

Nova Apartments ligt in het chique Museumkwartier van Amsterdam-Zuid. Het is een erg aantrekkelijke locatie voor toeristische bezoekers die er bekende bezienswaardigheden van Amsterdam willen ontdekken. Maar ook zakelijke gasten komen er graag vanwege de goede bereikbaarheid van het zakendistrict Zuidas, het WTC en het RAI Congrescentrum.

Het Museumkwartier kenmerkt zich natuurlijk als de plek waar kunst en geschiedenis tot leven komt. In het Rijksmuseum met Rembrandt en Vermeer, in het Van Gogh Museum, in het Stedelijk Museum met Mondriaan en Malevich en in het Moco Museum met Banksy, Dali en anderen.

U vindt er ook de meest exclusieve winkels, de beste restaurants en het wereldberoemde Concertgebouw aan het groene Museumplein, op een paar honderd meter van Nova Apartments.

In het nabijgelegen Vondelpark, het meest populaire stadspark van Amsterdam is het altijd gezellig druk, met wandelaars, skaters, zonaanbidders. Regelmatig worden er ook optredens gegeven in het openluchttheater. Heel praktisch: er is ook een grote supermarkt, zodat u ook in uw appartement niets tekort hoeft te komen.

Route

Vanaf Schiphol bereik je Nova Apartments in 15 minuten per taxi. Ook gaan er verschillende bussen, zowel overdag als ’s avonds en ’s nachts. Instappen doe je bij Schiphol Plaza, recht voor de aankomst- en vertrekhal. Onder meer buslijn 197 brengt je tot aan halte Museumplein, vanwaar het nog geen minuut lopen is naar de appartementen.

Het is ook mogelijk per trein naar Amsterdam te reizen. Kijk voor treininformatie: ns.nl Vanaf Amsterdam Centraal Station neem je een taxi, of stap je op de tram naar Nova Apartments.

Een tramrit vanaf Amsterdam Centraal Station naar Nova Apartments duurt ca. 15 minuten. Tram 12 stopt bij de halte Museumplein en vanaf daar is het nog geen minuut lopen naar de appartementen. Vanaf de tramhalte loop je de van Baerlestraat in met het Concertgebouw rechtsachter je. De tweede straat aan de rechterkant is de Nicolaas Maesstraat, op nummer 72 bevinden zich de appartementen.

Vanaf de Ring A10, afslag Oud Zuid (no. S108). Volg de borden Oud Zuid en rijd over de Amstelveenseweg tot de 1e rotonde. Op de rotonde de 2e afslag, dit is de Cornelis Krusemanstraat die overgaat in de Lairessestraat. Deze helemaal uitrijden tot het Museumpleinen en daar rechtsaf, dan de 2e straat rechts de Nicolaas Maesstraat in. Na 100 meter bevinden zich aan de rechterkant de appartementen op nummer 72.

Parkeren in Amsterdam is lastig en kostbaar. De voordeligste optie is om de auto neer te zetten bij een zogeheten P+R, wat staat voor Parkeren en Reizen. De dichtstbijzijnde P+R is het Stadionplein. De exacte spelregels zijn te vinden op amsterdam.nl/parkeren. De auto toch liever in de buurt van het appartement geparkeerd? Dat kan gewoon op straat (betalen bij de parkeerautomaat) of in één van de parkeergarages in de buurt zoals Museumplein garage.

Korting op parkeertarieven kunnen via onze externe partner Q Park geboekt worden.
Hoe vroeger u boekt, hoe hoger de korting.

Nova Apartments
Nicolaas Maesstraat 72
1071 RC Amsterdam
Binnen loopafstand
 • Concertgebouw
  5 minuten
 • Supermarkt
  5 minuten
 • Van Gogh Museum
  7 minuten
 • Rijksmuseum
  12 minuten
 • Vondelpark
  10 minuten
Per OV of taxi
 • Centrum
  5 - 10 minuten

Tram 12 vanaf Museumplein

 • Luchthaven Schiphol
  15 minuten

Per taxi

 • Luchthaven Schiphol
  30 minuten

Bus 197 vanaf Museumplein

 • RAI Congrescentrum
  10 minuten

Tram 12 vanaf Museumplein

 • WTC en Zuidas
  10 minuten

Tram 5 vanaf Museumplein

Wil je dichtbij wonen?